: Ποιοί πάνε ταμείο – Τι ώρα γίνονται αύριο οι – Πότε θα λάβουν την ;

Πιο αναλυτικά, αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν δεκάδες πληρωμές για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ,, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα ενοικίου και πολλά άλλα.

Για τον Φεβρουάριο, ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει τα επιδόματα την τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή την Πέμπτη 29 του μήνα. Όπως, όμως, συμβαίνει κάθε μήνα, οι πληρωμές για στις περισσότερες συστημικές τράπεζες θα ξεκινήσουν μία μέρα πριν, δηλαδή την Τετάρτη. Από τις 17:00 το απόγευμα και μετά τα χρήματα των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου και, συγκεκριμένα, την Πέμπτη 29 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ),
Επίδομα Στέγασης,
Επίδομα γέννησης,
Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα,
Στεγαστική Συνδρομή,
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων,
Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Τι θα γίνει με το επίδομα παιδιού;

Χρήματα θα πάρουν και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού. Ωστόσο, χρήματα αυτά δεν θα μπουν αυτόν τον μήνα!

Το εν λόγω επίδομα καταβάλλεται ανά δίμηνο και έτσι για την φετινή χρονιά, η πληρωμή της πρώτης δόσης θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2024, η πληρωμή της δεύτερης δόσης στις 31 του Μάη 2024, της τρίτης στις 31 Ιουλίου, της τέταρτης δόσης θα πιστωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, της πέμπτης δόσης την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2024 και από τις 20 μέχρι 23 Δεκεμβρίου η έκτη δόση.