ΟΕΑΔ: Στον αέρα πρόγραμμα 10.500 προσλήψεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/05/2017 - 17:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την καθυστέρηση που προέκυψε και την ανησυχία που έχει προκληθεί στους ανέργους οι οποίοι περιμένουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Άσχημα είναι να τα νέα για όσους περίμεναν το πρόγραμμα πρόσληψης 10.500 ανέργων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, αφού, όπως όλα δείχνουν, νέα παράταση φαίνεται ότι παίρνει η δημοσιοποίηση της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ (oaed.gr)για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Το πρόγραμμα παρότι έχει εγκριθεί από τα τέλη Μαρτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του , δεν έχει λάβει την τελική έγκριση από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, που είναι το αρμόδιο για την κατάρτιση του προγράμματος.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του , στα μέσα Μαϊου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, ανακοίνωσε από τα Γιάννενα, το πρόγραμμα για τις προσλήψεις των 10.500 ανέργων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά τη δημοσιοποίησή του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Προϋποθέσεις – Αμοιβές – Χρόνος Απασχόλησης

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους θα περιλαμβάνει την πρόσληψη τους με μισθό μέχρι 600 ευρώ από 8 μέχρι 12 μήνες με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας, την οποία ανανεώνουν.

Τέλος, θα πρέπει να έχουνε συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

ΟΑΕΔ: Υπάλληλος εξοικονόμησε 903.913 ευρώ προς όφελος του Οργανισμού

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη 1.882 ανέργων σε hot spot

Loading...


  • europalso   ideascentral