ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για το πρόγραμμα ανέργων 55-67 ετών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/08/2017 - 19:39 | Author: Newsroom Ipaidia

: Οι που οδήγησαν στην αναβολή της ανακοίνωσης του (www.oaed.gr) για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών, σε ΟΤΑ και υπηρεσίες του Δημοσίου το οποίο ήταν να ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Αρχικά, στόχος του Υπουργείου Εργασίας ήταν να δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση μέχρι την Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, τελικά όμως η κοινοποίηση της σχετικής πρόσκλησης θα γίνει από τις 18 Αυγούστου και μετά, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Αυτό επιβεβαίωσε και την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνόπουλου, η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ανέφερε ότι το « θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες». Μάλιστα, σημείωσε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε μια από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες των ανέργων, αφού είναι για μεγάλο διάστημα έξω από την αγορά εργασίας, ενώ βρίσκονται και σε μεγάλη ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή καθυστέρηση οφείλεται σε ορισμένες λεπτομέρειες που έπρεπε να εξετάσει το υπουργείο, σε σχέση με την προκήρυξη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος των ενστάσεων και των προβλημάτων στη συνέχεια.

Αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, που θα υλοποιηθεί από τον για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.
Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ με ποσά μέχρι και 600 ευρώ τον μήνα για κάθε πρόσληψη μακροχρόνιου ανέργου.

Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του Δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται με το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 και οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010, οι οποίες ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά).

Loading...
  • europalso   ideascentral