ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 10.000 θέσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/01/2017 - 19:44 | Author: Newsroom Ipaidia

Ενα νέο πρόγραμμα μέσω ΟΑΕΔ (oaed.gr) για άτομα άνω των 55 ετών ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το έκανε γνωστό η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και αφορά 10.000 θέσεις για άνεργους ηλικίας 55 – 67 ετών και θα είναι για εργασία 12 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη 12.

Όπως εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, «πέρα από τον ιδιωτικό τομέα, θα έχουμε προσλήψεις και στο δημόσιο τομέα, στο βαθμό που υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας σε δήμους, αλλά όχι μόνο». Στόχος επίσης του υπουργείου είναι να αυξηθούν και οι αμοιβές και να φτάσουν τα 600 ευρώ το μήνα.

«Στο μέσα στο Φεβρουάριο, θα έχουμε ένα ανώτερο όριο μέχρι και 600 ευρώ, στο βαθμό που αυτό αντιστοιχεί στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους», είπε η αναπληρωτής υπουργός σημειώνοντας ότι σήμερα, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας το κράτος συνεισφέρει 381 ευρώ το μήνα και σε περίπτωση που ο άνεργος είναι άνω των 50 ετών, η συνεισφορά για εργασία στον ιδιωτικό τομέα φτάνει τα 500 ευρώ το μήνα.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso