Νέο σύστημα για το ύψος των ασφαλιστικών οφειλών στον ΟΑΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/10/2016 - 14:59 | Author: Newsroom Ipaidia

Επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σύστημα που προσεγγίζει με έναν πραγματικά αξιόπιστο τρόπο τις δυνατότητες των ασφαλισμένων να καταβάλλουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, το πρωί στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «οι οφειλές είναι πάρα πολύ μεγάλες» και «στον ΟΑΕΕ περίπου διακόσιες ενενήντα έξι χιλιάδες ασφαλισμένοι, δεν πληρώνουν εισφορές, τετρακόσιες τέσσερις χιλιάδες περίπου, είναι αυτοί που πληρώνουν και ένας μεγάλος αριθμός έχει ήδη, εδώ και καιρό, απενταχθεί πλήρως, σταματώντας τις δραστηριότητές του».

«Είναι μια εκρηκτική εικόνα», είπε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός εξήγγειλε αυτό το μέτρο, του «παγώματος» των οφειλών.

Ο κ. Πετρόπουλος διέψευσε και σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο θα ζητηθεί επιστροφή συντάξεων. «Γίνονται πολλές φορές συνειδητές διαστρεβλώσεις, από μερίδα ανθρώπων που θέλουν να εμφανίζουν, με δημοσιεύματα, τα πράγματα με άλλον τρόπο από ό,τι εμείς δηλώνουμε», είπε ο υφυπουργός και σημείωσε ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρακτικής αυτής, είναι σημερινό πρωτοσέλιδο που λέει «Φέρτε πίσω τις συντάξεις που σας δώσαμε».

«Τεράστιος, πηχυαίος τίτλος, όλη η σελίδα: “Φέρτε πίσω τις συντάξεις που σας δώσαμε” και από το πρωί με έχουν τρελάνει οι δημοσιογράφοι να πω τι είναι εκείνο που θα προκύψει ξαφνικά, όταν εγώ φέτος τον Φεβρουάριο, ως υφυπουργός, έβγαλα εγκύκλιο, ώστε να δίνουν τις συντάξεις με τον παλιό τρόπο υπολογιζόμενες συνταξιοδοτικές παροχές, διότι είχαν φτάσει στο σημείο πάρα πολλοί να μην παίρνουν ούτε ένα ευρώ. Αυτό με τον παλιό τρόπο», σχολίασε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Ξαφνικά, βρίσκει ο ευφάνταστος δημοσιογράφος, που επιδίδεται σε αυτόν τον ρόλο, ότι δεν θα παίρνουν τη σύνταξή τους οι άνθρωποι όπως ακριβώς τη δίνουμε, και ότι θα αναγκαστούν να την επιστρέψουν. Τίποτα ψευδέστερον!».

Οι αναφορές του κ. Πετρόπουλου έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με το «πάγωμα» οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να αποσαφηνιστεί αν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για το «πάγωμα» οφειλών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προκύψει και που θα προκύψουν από την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων για ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και ζήτησε επίσης να τρέξουν γρήγορα οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του μέτρου, ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και στο ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: