Επιλογή στελεχών εκπαίδευσης: Προς παράταση θητείας για ένα έτος – Κατατίθεται νομοσχέδιο την Μ. Εβδομάδα – Αναμένεται να ψηφιστεί μετά τις εορτές του Πάσχα – Τι θα περιλαμβάνει.  , ενίσχυση πρότυπων και πειραματικών, , νέες θεματικές, παρατάσεις θητείας στελεχών

Παράταση θητείας στους διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης για έναν χρόνο θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την Παιδεία που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα (Μεγάλη Εβδομάδα) σύμφωνα με τον Ε.Τ και άρθρο της Ελπίδας Οικονομίδη.
Αν και στόχος του υπουργείου Παιδείας ήταν να φέρει ένα νέο σύστημα επιλογής στελεχών αυτό φαίνεται να μένει πίσω λόγω της επέλασης του κορονοϊού

Την Μεγάλη Εβδομάδας θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με διατάξεις και για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μετά τις εορτές του Πάσχα.
Το νομοσχέδιο λοιπόν δε θα περιλαμβάνει τα νέα κριτήρια για την επιλογή στελεχών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Ε.Τ. , κρίθηκε ότι τα χρονοδιαγράμματα για νέες κρίσεις και τοποθετήσεις στελεχών είναι ασφυκτικά. Στο άρθρο του Ε.Τ. δεν γίνεται αναφορά στην παραμονή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στη θέση τους κάτι που λόγω των εξελίξεων είναι και αυτό πολύ πιθανό. Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για τη Βάση του 10 στην προαγωγή και στο απολυτήριο Λυκείου, ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, θέσπιση της τράπεζας των θεμάτων και ένταξη νέων θεματικών ενοτήτων στα σχολεία.