Το πρόγραμμα «» είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει οικονομική στους γονείς, τους μονογονείς και τους αναδόχους, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης και στήριξης για τη φροντίδα των παιδιών τους.

Παρά την αργή του εξέλιξη, το πρόγραμμα αναμένεται να καλύψει πιλοτικά 61 δήμους της χώρας, προωθώντας την ασφαλή και ποιοτική φροντίδα των μωρών και νηπίων έως 2,5 ετών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των εργαζομένων γονέων και οικογενειών, παρέχοντας οικονομική στήριξη για τη φροντίδα των παιδιών τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο σπίτι τους είτε στο σπίτι ενός πιστοποιημένου φροντιστή. Η δε οικονομική ενίσχυση κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την πλήρη ή μερική απασχόληση του φροντιστή.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει τη δημιουργία του «Μητρώου Επιμελητών». Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr είναι ήδη ανοιχτή και προσκαλεί όσους θέλουν να απασχοληθούν ως επιμελητές να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Να υπογραμμισθεί πως οι ενδιαφερόμενοι επιμελητές πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και πιστοποιήσεις για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Προϋποθέσεις και Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

Εκπαιδευτικός Τίτλος: Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα της βρεφονηπιοκομίας ή ισότιμου τίτλου.
Ιατρικά Πιστοποιητικά: Πιστοποιητικά από ψυχίατρο, δερματολόγο και παθολόγο ή γενικό ιατρό που βεβαιώνουν την καλή ψυχική και σωματική υγεία.
Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών: Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.
Ποινικό Μητρώο: Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.
Υπεύθυνη Δήλωση: Υπεύθυνη δήλωση που βεβαιώνει την μη ύπαρξη δικαστικών εκκρεμοτήτων και την καταλληλότητα του υποψηφίου.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Οι υποψήφιοι επιμελητές μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ntantades.gov.gr. Η διαδικασία υποβολής είναι δωρεάν και περιλαμβάνει τη δήλωση της διαθεσιμότητας των ωρών εργασίας ανά ημέρα, ενώ το ακριβές ωράριο καθορίζεται μέσω ιδιωτικής συμφωνίας με τους γονείς.

Πρόσθετες Πληροφορίες και Υποστήριξη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του isotita.gr. Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 8 το απόγευμα ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ