«Να λάβουν επίδομα θέρμανσης όλοι όσοι το χρειάζονται»

«Να λάβουν επίδομα θέρμανσης όλοι όσοι το χρειάζονται»

: Σύμφωνα με δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου Covid-19, η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει σημαντικά τη δαπάνη για την , αρκετά υψηλότερα από το προβλεπόμενο ποσό των 85-94 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί, καθώς και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση χορήγησή του.

Εν μέσω πανδημίας και lockdown είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά βασικές εκκλήσεις της επιστημονικής κοινότητας για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19, όπως έκανε στον Τουρισμό, στα σχολεία, στα ΜΜΜ ή με τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και νοικοκυριά, που οικονομικά αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε πηγές θέρμανσης με τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, οι οεποίες δεν επιβαρύνουν την υφιστάμενη κατάσταση, πρέπει να λάβουν σημαντική οικονομική ενίσχυση και κίνητρα από την κυβέρνηση, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ο εγκλεισμός στην κατοικία για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί πρέπει να γίνει σε ανθρώπινες συνθήκες, οι οποίες θα συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την κοινωνία ως σύνολο.

ip[
Exit mobile version