«Θέμα ημερών» είναι σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας να σταλεί στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ η τελική πρόταση του υπουργείου για το σύστημα με το οποίο θα γίνουν 15.000 στην εκπαίδευση.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γαβρόγλου υποστηρίζει ότι δεν είναι «καθαρή» η φωνή της νέας γενιάς με αφορμή τις κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών, που εντείνονται τις τελευταίες εβδομάδες και που είχαν σαν αποκορύφωμα την είσοδο μαθητών στο γραφείο του.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,  4500 μόνιμοι θα ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει  τα κριτήρια της επιλογής των πρώτων μόνιμων εκπαιδευτικών εδώ και μία οκταετία.

σύμφωνα με όσα μέχρι τώρα έχουν αποφασιστεί :

α)
β) Αντικειμενικά – ακαδημαϊκά (και )
γ) κοινωνικά κριτήρια

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας,  από την πλευρά του ΑΣΕΠ έχει αναφερθεί ότι η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτικών θα διαρκέσει 7-10 μήνες οπότε εάν η κυβέρνηση θέλει να έχει καθαρή εικόνα των προσλήψεων το καλοκαίρι θα πρέπει να βιαστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση μπορεί να φτάσει έως το 50% των συνολικών μορίων. Το Υπουργείο παιδείας δέχεται και εισηγήσεις να μοριοδοτηθούν ψηλά τα και οι των υποψήφιων πράγμα που κάνει σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες Των Νέων, τον Υπουργό Παιδείας να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί.