Μιχαηλίδου: Θα προχωρήσουμε σε έναν ολικό σχεδιασμό των επιδομάτων

Δόμνα Μιχαηλίδου: Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στις προνοιακές δομές

Από τις αρχές του 2020, θα οργανώσουμε μία ενιαία βάση για τους δικαιούχους των επιδομάτων, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, , μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου είπε: «Από τις αρχές του 2020, θα προχωρήσουμε σε έναν ολικό σχεδιασμό των , έτσι ώστε η βάση να είναι μία και να μην έχουμε ένα σύνολο επιμέρους μητρώων επιδομάτων», συμπληρώνοντας ότι πάνω από το 90% της επιδοματικής πολιτικής της χώρας αφορά Έλληνες πολίτες.

Σε ερώτηση για το , η κ. Μιχαηλίδου απάντησε ότι το επίδομα γέννας θα δοθεί οριζόντια και τα κριτήριά του δεν θα είναι αυστηρά. Τόνισε δε ότι, για να υπάρχει ένα αίσθημα δικαίου, το 10% των πιο πλουσίων δεν θα λάβει αυτό το επίδομα.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να μάθουν οι ευπαθείς ομάδες ότι το κράτος είναι εδώ γι’ αυτούς. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, εντάσσεται η απόφαση να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές, όπως είναι τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια.

ip[
Exit mobile version