Μητσοτάκης: Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ μετά το 2020

Μητσοτάκης: Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί, κανένα επίδομα δεν θα κοπεί

Η ενίσχυση των αδύναμων συνταξιούχων θα δοθεί μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ο Κυριάκος στον ΣΚΑΪ επικρίνοντας την κυβέρνηση, γιατί -όπως υποστήριξε- έδωσε το επίδομα που το βάφτισε 13η σύνταξη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Για το κρίσιμο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «Δεν μπορώ να καταργήσω τον συμπληρωματικό φόρο, γιατί τότε δεν θα μπορούσα να μειώσω 30% τον ΕΝΦΙΑ». Τόνισε πως η μείωση του θα γίνει εντός διετίας με ελάχιστο 15% για το 2020, για να προσθέσει πως η μείωση θα ισχύσει για όλους, καθώς δεν βάζει «ταξικό πρόσημο».

Μιλώντας για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως Ο φρούραρχος της Βουλής έπρεπε να έχει αποπεμφθεί άμεσα.

Ανέφερε πως ο πρόεδρος της Βουλής, έχει την ευθύνη στο βαθμό που εποπτεύει την φρουρά της Βουλής και κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη.

ip[
Exit mobile version