Μετά τα νέα μέτρα έρχεται lockdown; Τι είπε ο κ. Γεωργιάδης

Εφιαλτική πρόβλεψη για κορονοϊό - «Πάμε για 7.100 κρούσματα την ημέρα τέλη Γενάρη»

Μιλώντας στο MEGA, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πορεία των , στη λογική των νέων για τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και στα rapid test

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης «η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως με τη μετάλλαξη Όμικρον ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ: «Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο κόστος των μοριακών τεστ και των rapid test λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη σχετικά με το PCR test, ενώ τα rapid και self test είναι σε πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε, τέλος, κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο να διατίθενται δωρεάν τα rapid test στους εμβολιασμένους: «Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεωκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;».

ip[
Exit mobile version