Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η απόφαση Φίλη για τα θρησκευτικά έχει καταργηθεί από τον Γαβρόγλου

Σε ηπιότερους τόνους από πολλούς ιεράρχες εμφανίστηκε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος σχετικά με την απόφαση του  για τα , η οποία έχει εξελιχθεί σε αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και Δικαιοσύνης.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, η απόφαση του ΣτΕ, αφορά αποφάσεις του κ. Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

«Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης εξέδωσε τις δυο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τότε η ιεραρχία έλαβε μια απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της ιεραρχίας. Οι προτάσεις τότε της ιεραρχίας, δεν έγιναν δεκτές. Τότε ο Νίκος Φίλης έλεγε, άλλα στην ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεκτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. ‘Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεχτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο» πρόσθεσε.

ip[
Exit mobile version