Μείωση ενοικίου: Παράταση για τις δηλώσεις Ιουλίου και Αυγούστου – Οι νέες προθεσμίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/07/2020 - 17:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Παράταση στις προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται ενιαία έως τις 31 Αυγούστου 2020 η καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τη μεταβολή ενοικίου (δηλώσεις Covid), για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, χωρίς να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η ίδια προθεσμία (31 Αυγούστου 2020) ισχύει και για την υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου. Η αποδοχή των δηλώσεων Covid από τους ενοικιαστές μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Είχε προηγηθεί επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, στην οποία τονιζόταν ότι η προηγούμενη προθεσμία ήταν ασφυκτική και για την ΑΑΔΕ, καθώς και γαι τους φορολογούμενους και φοροτεχνικούς. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητούσε από τον κ. Πιτσιλή:

Α. Να παραταθεί η προθεσμία για τη δήλωση COVID μηνός Ιουλίου, που λήγει σήμερα, την ίδια ημέρα που άνοιξε η σχετική εφαρμογή, μέχρι τουλάχιστον την 31η Ιουλίου!

Β. Να συνεχιστεί η δυνατότητα της υποβολής δήλωσης COVID και για το πρώτο τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου, ανεξάρτητα από το χρόνο πίστωσης του συμψηφιζόμενου ποσού, γιατί θα ήταν άδικο οι εκμισθωτές αυτοί που έχασαν το 40% των μισθωμάτων τους, να χάσουν ΚΑΙ τη φορολογική ελάφρυνση, από λόγους συχνά ανώτερους της θέλησής τους.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: