: Μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχουν αυστηρότεροι , ωστόσο η κυβέρνηση σχεδιάζει το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης που είναι κλειστή από το Νοέμβριο. Δείτε στο ipaidia.gr ποιό το σχέδιο.

Τι θα γίνει με την

Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και περιμένει να δει αν απέδωσαν τα νέα μέτρα. Και μπορεί επιδίωξη της κυβέρνησης να είναι το άνοιγμα του μέσα στο Μάρτιο και της τον Απρίλιο, ωστόσο οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Σε συνέντευξη του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης  εξέφρασε την ελπίδα του για λιγότερα κρούσματα την 25η Μαρτίου, αλλά και για άρση των περιορισμών μετακίνησης την περίοδο του . Κυβερνητική επιθυμία, το λιανεμπόριο όταν ανοίξει, να ανοίξει και με φυσική παρουσία, πρόσθεσε.

Όσον αφορά την εστίαση στο Μέγαρο Μαξίμου κινούνται προς την κατεύθυνση εντός του Απριλίου να σηκώσουν ρολά τα καταστήματα της εστίασης, δηλαδή εστιατόρια και καφετέριες.

Και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η θα είναι μερική και μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Για τις που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους μελετώνται διάφορα σενάρια. Οπως να στηριχθούν μέσω επιχορηγήσεων όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν σε εξωτερικούς χώρους ή να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα πεζοδρόμια και άλλους χώρους.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές η επαναλειτουργία της εστίασης είναι αναγκαίο να πραγματοποιεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς ο κλάδος έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την πανδημία.

Σχετικά με τις , οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως εφόσον βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι πιθανό να επιτρέπουν μετά τις 25 Απριλίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. Μέχρι τότε θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, οπότε, σύμφωνα με εκτιμήσεις το άνοιγμα θα είναι σχετικά ασφαλές.