: Η παράταση του lockdown, έχει κλειδώσει μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που εξετάζει τώρα η κυβέρνηση είναι οι ημερομηνίες. Δείτε στο ipaidia.gr ποιές είναι οι πιο πιθανές.

Μέχρι 8 ή 15 Μαρτίου η παράταση

Η κυβέρνηση εξετάζει ποιο σενάριο θα επικρατήσει, αν, δηλαδή, η παράταση του lockdown θα είναι μια ή δύο εβδομάδες. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου και στην δεύτερη για παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σήμερα συνεδριάζουν λοιμωξιολόγοι παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε σε «έκρηξη» μετά από δύο εβδομάδες αυστηρό lockdown στην Αττική.

«Μια βδομάδα παράταση του lockdown νομίζω δε θα μας δείξει τίποτα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, δε νομίζω ότι με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία θα πιέζονται ακόμα, κάποιος θα πει να ανοίξουμε. Πρέπει να βλέπουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Δεν είναι γρήγορη και αποδοτική η κατάσταση με το lockdown» δήλωσε χαρακτηριστικά την Πέμπτη το πρωί ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δείχνοντας προς την παράταση του lockdown. Σύμφωνα με τον ίδιο τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως ωστόσο τα δύο στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Από την άλλη ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος παρουσίασε την Τετάρτη το προγνωστικό του μοντέλο, δείχνουν ότι την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα σκαρφαλώσουν στα 2.500, το οποίο θα είναι και «το πικ του κύματος, και θα αρχίσει να υποστρέφεται εν συνεχεία».

Όπως αναφέρει το OPEN, τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι 5.536, τη στιγμή που μόλις στις 2 Φεβρουαρίου τα ενεργά κρούσματα ήταν στα 3.174.

Ενώ μεγάλη είναι και η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και στις άλλες μεγάλες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα είναι 1.244 ενώ στις 2 Φεβρουαρίου ήταν 651 ενώ η Αχαΐα αυτή τη στιγμή έχει 639 ενεργά κρούσματα ενώ στις 2 Φεβρουαρίου μετρούσε 236.

ΟΠΕΚΑ – Επιδόματα: Ποιοί πληρώνονται

Άνοιγμα σχολείων – Σαρηγιάννης: Τότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία

Τι αλλάζει στα εργασιακά – Τι θα ισχύσει με τις υπερωρίες