Κτηματολόγιο: Τα επτά SOS για να μη θέσετε σε κίνδυνο τα ακίνητά σας

Το νέο είναι ήδη σε εξέλιξη, αφορά 12.608.580 δικαιώματα και περιλαμβάνει πολλά μέρη της Ελλάδας ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ακίνητα σε περισσότερες από μία περιοχές, ενώ αρκετές ιδιοκτησίες δεν έχουν σημαντική αξία σε σχέση με τις αστικές περιοχές των προηγούμενων προγραμμάτων.

Την ίδια ώρα, τα ακίνητα είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν και να υποδειχθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης, ενώ δεν υπάρχουν (σε πολλές περιπτώσεις) συμβόλαια καθώς η χρησικτησία αποτελεί σε αρκετό μεγάλο ποσοστό τον τρόπο κτήσης της κυριότητάς τους. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν την ατζέντα του Κτηματολογίου με όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν κόστος και ταλαιπωρία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την επιπλέον παράταση σε Δωδεκάνησα και Κορινθία. Σε αυτή τη φάση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η παράταση στη συλλογή δηλώσεων θα είναι έως τα τέλη Ιουλίου. Σημειώνεται ότι στις 16 Μαΐου κατατέθηκε τροπολογία για την παράταση έως και έξι μήνες (ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής) για τη συλλογή των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο.

ip[
Exit mobile version