Κορονοϊός: «Το λιανεμπόριο να ανοίξει με ραντεβού»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/11/2020 - 11:38 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορονοϊός: Την άποψη ότι το θα πρέπει να ανοίξει στο πρότυπο των κομμωτηρίων, δηλαδή να λειτουργεί με ραντεβού, εξέφρασε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Κορονοϊός: Τα μέτρα αποδίδουν λιγότερο από όσο θέλαμε

«Υπάρχει μία τοπική κάμψη. Τα μέτρα όμως αποδίδουν λιγότερο απ' ό,τι θα θέλαμε. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Βόρεια Ελλάδα. Στις εισαγωγές δεν έχουμε δει ακόμα την επίδραση των μέτρων», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος και, αναφορικά με το ΕΣΥ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πρόσθεσε: «Σε ΜΕΘ το σύστημα είναι στα όριά του... Από το 2012 έως το 2019 δεν προστέθηκε καμία κλίνη ΜΕΘ».

Σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων, ο καθηγητής ανέφερε: «Το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει αλλά όπως τα κομμωτήρια, με ραντεβού... Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν γρήγορα, δεν είναι πηγή διασποράς... Να ανοίξουμε τις ασφαλείς δραστηριότητες». Σε αυτές δεν συμπεριέλαβε τα μπαρ όταν οι άνθρωποι είναι όρθιοι, δίπλα ο ένας στον άλλο και όπου η  μουσική είναι δυνατή, καθώς για να ακουστούν όσοι μιλούν πρέπει να φωνάζουν, με αποτέλεσμα να βγάζουν αερόλυμα.

Δερμιτζάκης για κορονοϊό: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Κορονοϊός -Προς παράταση το lockdown: Τα σενάρια για μετακινήσεις, σχολεία και εστίαση  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: