Κορονοϊός: Πώς να κάνουμε ρεβεγιόν – Οδηγίες για επισκέπτες και οικοδεσπότες

: Οδηγίες για μεγαλύτερη ασφάλεια, δημοσιεύει το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σχετικά με την εορταστική περίοδο των  και της  κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας.

Έχει  κάποιος στο νοικοκυριό σας ή κάποιος που σας επισκέπτεται αυξημένο κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά από  COVID-19;

Τα κρούσματα είναι υψηλά ή αυξάνονται  στην κοινότητά σας ή στον προορισμό σας; Όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα  στην κοινότητά σας ή στον προορισμό σας, τόσο πιθανότερο είναι να μολυνθείτε και να μεταδώσετε τον SARS-CoV-2 ως αποτέλεσμα του ταξιδιού σας από το ένα μέρος στο άλλο. Ελέγξτε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας  για τον αριθμό των κρουσμάτων ανά περιοχή.

Τα νοσοκομεία στην κοινότητά σας ή στον προορισμό σας νοσηλεύουν πολλούς ασθενείς με COVID-19; Για να το μάθετε, ελέγξτε τους ιστότοπους του δημοσίου και του τοπικού τμήματος δημόσιας υγείας.

Ο καθένας μπορεί να κάνει τις διακοπές των εορτών ασφαλέστερες

Φοράτε

Όσο το δυνατόν περισσότερο, αποφύγετε τα πλήθη και τους εσωτερικούς χώρους που δεν προσφέρουν καθαρό αέρα από έξω. Εάν βρεθείτε σε εσωτερικούς χώρους και είναι δυνατό, ανοίξτε παράθυρα και πόρτες ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

Πλένετε τα χέρια σας

Ασφαλέστερες Γιορτές

Το να γιορτάσετε με τους ανθρώπους που ζείτε ή σε ψηφιακές συγκεντρώσεις είναι η ασφαλέστερη επιλογή αυτόν τον χειμώνα. Αν συγκεντρωθείτε με άτομα που δεν ζουν μαζί σας, οι συγκεντρώσεις και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους είναι ασφαλέστερες από τις εσωτερικές συγκεντρώσεις.

Καλεσμένος σε μια συγκέντρωση

Εκτός από το να ακολουθήσετε τα βήματα που όλοι μπορούν να κάνουν για να κάνουν διακοπές με μεγαλύτερη ασφάλεια, προτείνονται επιπλέον μέτρα εάν παρακολουθήσετε μια συγκέντρωση για να κάνετε την γιορτή σας ασφαλέστερη:

Οικοδεσπότης σε μια συγκέντρωση

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να γιορτάσετε τις χειμερινές διακοπές είναι στο σπίτι με τους ανθρώπους με τους οποίους ζείτε. Ακολουθούν μερικές ιδέες για τον ασφαλή εορτασμό των χειμερινών διακοπών.

Επισκεφθείτε τις σχετικές ιστοσελίδες για πληροφορίες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, προστατεύοντας παράλληλα το προσωπικό και τους χώρους λατρείας.

Η  ψηφιακή παρακολούθηση είναι ο ασφαλέστερος τρόπος λατρείας.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τις πρόσφατα αναθεωρημένες οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC)

ip[
Exit mobile version