Κορονοϊός: Μαζικά rapid test σε σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς

Διεξαγωγή μαζικών ελέγχων για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία της Καστοριάς και της Κοζάνης ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την τρέχουσα εβδομάδα.

Σύμφωνα με το grtimes, στην ανακοίνωση της περιφέρειας, τονίζεται ότι η επιλογή των σχολικών μονάδων θα είναι τυχαία.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν με τη γρήγορη μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είναι η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στο δειγματοληπτικό έλεγχο, ωστόσο η υποβολή των μαθητών σε εξέταση για τον SARS-CoV-2 θα είναι προαιρετική.

Σημειώνεται, τέλος, πω δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος σε μαθητές χωρίς την πρότερη έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Υπενθυμίζεται πως οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο προληπτικών μέτρων, ενώ το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των σχολείων, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους αυτών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Παράλληλα, η λίστα των σχολικών μονάδων που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας βαίνει αυξανόμενη, φτάνοντας τις 324 μονάδες και τμήματα για την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου.

ip[
Exit mobile version