Κορονοϊός: Έρχεται υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους

Ελλάδα Κορονοϊός: 2.056 ΝΕΑ κρούσματα, 135 διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

Κορονοϊός: Στη 1:00 η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Δείτε στο τι αναμένεται να ανακοινωθεί και τα που θα ισχύσουν.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, η αύξηση των λεγόμενων «ορφανών» κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και τα φαινόμενα συγχρωτισμού.

Μέσα σε μια εβδομάδα, έχουν καταγραφεί 220 νέα κρούσματα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 στην Αττική. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων του Λεκανοπεδίου ήταν 9. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χωρά ανέρχεται σε 4. 227.

Οι επιστήμονες έχουν θορυβηθεί όχι μόνο από την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και το ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι «ορφανά», γεγονός που υποδηλώνει υποβόσκουσα διασπορά του ιού.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση με την αυξητική τάση των κρουσμάτων θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

ip[
Exit mobile version