Όσα είπε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου στην τοποθέτησή της ως προέδρου του διοκητικού συμβουλίου της προσωρινής διοίκησης στην Κιβωτό του Κόσμου

«Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο να δούμε τι θα παραλάβουμε» πρόσθεσε η κυρία Μαρτίνου εξηγώντας για την νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου ότι παράλληλα με την δικαιοσύνη «εμείς θα κάνουμε διαχιεριστικό έλεγχο για να λειτουργεί η κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί».

«Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και τα παιδιά να ζουν με τις συνθήκες που πρέπει και τους αρμόζει» κατέληξε η κυρία Μαρτίνου στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις της.

Η πρώτη ανακοίνωση της νέας διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Μαρτίνου ήρθαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του νέου ΔΣ που περιγράφει την επόμενη μέρα στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενδελεχή έλεγχο στα πεπραγμένα του πατέρα Αντωνίου, της συζύγου και των μελών του προηγούμενου ΔΣ που αντικαταστάθηκε με απόφαση της κυβέρνησης, θα αναλάβει διεθνής εταιρεία ορκωτών λογιστών και μεγάλο δικηγορικό γραφείο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως σκοπός του νέου ΔΣ είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών και η προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του  νέου διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει ως εξής:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της ”Κιβωτού του Κόσμου”, αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου»:

– Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

– Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

– Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

– Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS».

– Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου».

– Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά».

– Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».