ΚΕΔΕ: Απόσυρση της διάταξης για την ένταξη παιδιών 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση,

ΚΕΔΕ: Αδιανόητο να ζητείται από Δήμους η υποχρεωτική φοίτηση τετράχρονων στα νηπιαγωγεία

Την απόσυρση της διάταξης που αφορά στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ζήτησε η ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής – Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς και Γονείς ενώνουμε τη φωνή μας, για την προστασία των παιδιών μας και των εργαζομένων»


Το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να αποσυρθούν άρθρα από το Ν/Σ για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αφορούν στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, μετέφερε το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νίκος Χιωτάκης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, στη σχετική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση για άλλη μία φορά επέλεξε να μην ενημερώσει έγκαιρα την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α ‘βαθμού για τη σημερινή σχετική συζήτηση στη Βουλή, η ΚΕΔΕ αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα του ζητήματος ανταποκρίθηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, υποβάλλοντας με τεκμηριωμένο τρόπο τις θέσεις της.
Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ επί συγκεκριμένων διατάξεων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις».
Στο υπόμνημα επισημαίνεται πως η αιφνιδιαστική και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, να συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο διάταξη με την οποία καθιερώνεται η ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε χιλιάδες οικογένειες, παιδιά και εργαζόμενους σε πετυχημένες δομές Δήμων, όπως είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα υπογραμμίζεται πως η απόφαση αυτή θα έχει συνέπειες:

ip[
Exit mobile version