Κατασχέσεις: Πώς να προστατευτείτε

Στο «κυνήγι» των οφειλετών ρίχνονται 120 υπάλληλοι της . Οι υπάλληλοι που θα αναλάβουν καθήκοντα στη νέα υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής, θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν το 1.500.000 ευρώ.

Για το 2019 η ΑΑΔΕ θέτει ψηλά τον στόχο υπολογίζοντας να εισπράξει από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν οι φορολογούμενοι στο Δημόσιο ποσό άνω των 6 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η φορολογική διοίκηση αναμένεται να ασκήσει ισχυρή πίεση στα 4 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία λαμβάνοντας κατασταλτικά μέτρα εναντίον. Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων, μισθών και συντάξεων και δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικότερα η ΑΑΔΕ δεσμεύεται φέτος για:

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι οχλήσεις και τα emails στους οφειλέτες πριν ληφθούν τα αναγκαστικά μέτρα που όπως προαναφέρθηκε προβλέπουν δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Όμως οι οφειλέτες μπορούν να καθυστερήσουν ή και να αποτρέψουν τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους ως εξής:

ip[
Exit mobile version