Καραμανλής: Δεν θα δεχθούμε αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα της Αττικής Οδού», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί.

Όπως είπε ο υπουργός, αν και η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό έχει το δικαίωμα, καθώς υπάρχει σύμβαση από το 1996, με την οποία η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις των διοδίων «μονομερώς» και χωρίς να πάρει την έγκριση της Πολιτείας, ωστόσο, δήλωσε πως «δεν έχουν δίκιο να το κάνουν» (σ.σ: δηλαδή, να προχωρήσουν σε αυξήσεις).

«Εμείς», πρόσθεσε, «δεν θέλουμε να έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν […] Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να “δημιουργεί τετελεσμένα” σε μια καινούργια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Όλοι έχουμε καταλάβει, και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες, ότι είμαστε σε μία καινούργια κατάσταση και πρέπει όλα να τα δούμε με ψυχραιμία. Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης της μιας εβδομάδας, όταν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου διαπραγματευόταν το θέμα αυτό επί ένα χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα λυθεί σε μερικές εβδομάδες και πρόσθεσε: «Δεν θα δεχθούμε αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό».

ip[
Exit mobile version