Γεωργιάδης: Έχουμε να ανακοινώσουμε πολλά νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας

«Έχουμε να ανακοινώσουμε, από σήμερα και τις επόμενες μέρες, πολλά νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Με τα νέα χρήματα, συνέχισε ο ίδιος γεμίζει πάλι ο κουμπαράς ώστε εκείνοι των οποίων το δάνειό τους εγκρίθηκε από την τράπεζα να μπορούν να πάνε να το εκταμιεύσουν».

Για τα στοιχεία του β΄ τριμήνου του έτους ο υπουργός σημείωσε ότι «η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα για το β’ τρίμηνο ήταν αρχικά -25%. Το -25% της πρόβλεψης τελικά το κάναμε στην πράξη -15%. Αυτές οι 10 μονάδες είναι τα κυβερνητικά μέτρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Όλος ο Απρίλιος ήταν με καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας. Λέτε με απαγόρευση κυκλοφορίας η οικονομία να ανθίζει; Όταν λαμβάναμε τα μέτρα και κλείναμε τα καταστήματα, δεν καταλαβαίναμε ότι αυτό θα είναι ύφεση; Τα κλείναμε και λέγαμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη; Ήταν απολύτως βέβαιο ότι το β’ τρίμηνο θα έχει πολύ μεγάλη ύφεση».

ip[
Exit mobile version