Φωτίου: Τα θετικά μέτρα που έρχονται το 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/01/2019 - 17:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Παρέθεσε μία σειρά από θετικά μέτρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη την χρονιά που μόλις ξεκίνησε

 Τα θετικά μέτρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ , σε συνεντεύξεις της «Στο Κόκκινο» και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «KONTRA CHANNEL».

Η κ. Φωτίου παρέθεσε μία σειρά από θετικά μέτρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη την χρονιά που μόλις ξεκίνησε:

– η αύξηση του και η κατάργηση του υποκατώτατου

– 43.000 νέες θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται με οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ

– «Δεύτερη Ευκαιρία» με €12.000 ως €36.000 σε κάθε επιχειρηματία που έκλεισε λόγω κρίσης, για να έχει την ευκαιρία να ξανανοίξει

– 120 δόσεις για ασφαλιστικά Ταμεία για όσους ως 31/12/2016 δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τις βαριές εισφορές και συσσώρευσαν μεγάλο χρέος

– το νέο , που θα ορίζεται από τα 70 ως τα 210 ευρώ ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, θα έχει εισοδηματικά πλαφόν και θα αρκεί η κατάθεση του ενοικιαστηρίου.

– το επίδομα δόσης στεγαστικού «κόκκινου » θα περιλαμβάνει τριμερή συνεργασία, με τις τράπεζες να διαγράφουν μέρος του δανείου, ένα τμήμα να πληρώνει ο υπόχρεος και ένα ακόμη το κράτος, ενώ θα καλύπτει πολλές εισοδηματικές κλίμακες πέραν της φτώχειας.

– η πλατφόρμα για την αναδοχή και υιοθεσία ανοίγει μέσα στον Φεβρουάριο

Νωρίτερα, η κ. Φωτίου σχολιάζοντας την σταδιακή «επιστροφή στην κανονικότητα», σημείωσε ότι στην συνείδηση του ελληνικού λαού αυτό κυρίως σημαίνει «να έχουν εργασία όλοι (γιατί εξακολουθούμε να έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας), να έχουν μία αξιοπρεπή αμοιβή, να έχουν ένα κοινωνικό κράτος ισχυρό, να ξέρουν ότι το παιδί τους θα πάει δωρεάν στην Παιδεία, θα πάνε δωρεάν στην Υγεία, θα έχουν δωρεάν κοινωνική προστασία, θα είναι ασφαλισμένοι, θα πάρουν μία ημέρα την σύνταξή τους, κτλ. … κάνουμε μία πορεία προς αυτή την κανονικότητα. Δεν την έχουμε κατακτήσει … Αυτόν τον καιρό, βγαίνοντας από τα μνημόνια κρινόμαστε στο αν επιταχύνουμε τα βήματα προς αυτή την κανονικότητα».

Υπογράμμισε παράλληλα τα προβλήματα που θέτει σε αυτή την πορεία η τρέχουσα πολιτική ατζέντα με την αναμενόμενη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ σημείωσε ότι μέχρι σήμερα ο κ. Καμμένος ήταν αναμφίβολα ως τώρα φερέγγυος, συνεπής, έντιμος κυβερνητικός εταίρος και «δεν πρέπει με τίποτα να καταστρέψουμε την δουλειά που κάναμε μαζί και αρχίζει να φέρνει καρπούς».

Εξάλλου, η κ. Φωτίου σχολίασε την «απίθανη σιωπή του κ. Σημίτη για το σκάνδαλο της Novartis και για όλα τα υπόλοιπα … πόσο λαλίστατος είναι για το μέλλον της πατρίδας μας … πόσο τηρεί σιγή ιχθύος για κάτι που έπρεπε να έχει άποψη, το έχει ζήσει, το ξέρει».

Επίσης, σημείωσε ότι η πρόβλεψη Σημίτη για επιστροφή στα μνημόνια πρέπει να συνδυαστεί αφενός με την επαναλαμβανόμενη προτίμηση Στουρνάρα στην μη καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, αλλά αφετέρου και τα παράλληλα που λέει ο Μητσοτάκης ή διαρρέουν, ότι «δεν βγήκαμε» από τα μνημόνια. «Καταλαβαίνω ότι θα επιθυμούσε πάρα πολύ να είμαστε ακόμη στα μνημόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τον Δήμο Αθηναίων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποστήριξε ότι κ. Ηλιόπουλος, όπου κι αν έχει δοκιμαστεί, έχει μόνο περγαμηνές. «Είναι παιδί και θρέμμα της Αθήνας και των κινημάτων της. Είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει την Αθήνα» υπογράμμισε η κ. Φωτίου.

Loading...


  • europalso   ideascentral