Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, ανέφερε πώς η κυβέρνηση και η , αναλαμβάνουν το υγειονομικό ρίσκο, εξαιτίας των διαδηλώσεων.

Και αυτό, όπως εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6, διότι αρνήθηκαν την πρόταση Τσίπρα να «παγώσει» το , ένα μορατόριουμ δηλαδή, λόγω του τρίτου κύματος και του λοκντάουν. «Δεν ζητήσαμε να αλλάξει ούτε κεραία του νομοσχεδίου της η κ. Κεραμέως», τόνισε από την πλευρά της η κ. Φωτίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, για την οποία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη. Όπως είπε η κ. Φωτίου, «ο πρωθυπουργός είπε η εικόνα πλήγωσε τους Έλληνες, γιατί ο Μητσοτάκης κυβερνάει με επικοινωνιακό τρόπο. Κοιτάζει την εικόνα, όχι το γεγονός».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα, εκτίμησε ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει περισσότερα επιδόματα στους πολίτες. Όπως είπε, άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτουν το 80-100% του μισθού των πολιτών. «Δεν μπορείς να το αφήνεις με 534 ευρώ και να τελειώνει ο μισθός σε 20 μέρες», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, μιλώντας για την οικονομία η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι το ’20 φαίνεται να υπήρχε μεγαλύτερη ύφεση, ενώ το ‘21 δεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης, διότι η καταναλωτική δύναμη του λαού είναι παράγοντες που το καθορίζουν. Για τον λόγο αυτό, επανέλαβε την ανάγκη να υπάρχουν κοστολογημένα μέτρα που βασίζονται στην οικονομική λογική, όπως είπε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ