Φυσικό αέριο: ΝΕΑ αύξηση τιμών – Ποιά η τιμή του

: 18% αυξήθηκε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τη Βρετανία χθες, καθώς δεν έγινε η αυξημένη προσφορά από τη Ρωσία.

«Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ήταν, αντίστοιχα με αυτά του προηγούμενου μήνα, επομένως να περιμένετε τις ίδιες ροές τον Νοέμβριο», δήλωσε εκπρόσωπος συμβουλευτικής εταιρείας.

Η τιμή αναφοράς του αερίου για την Ευρώπη – το ολλανδικό TFF – εκτινάχθηκε το μεσημέρι 17,7% στα 104 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για να υποχωρήσει το απόγευμα κοντά στα 95 ευρώ.

Ο Πούτιν και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι υπαινίχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι μπορεί να παραδοθούν επιπλέον ποσότητες αερίου στην Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει μία αύξηση – ρεκόρ των τιμών του που απειλούν την ανάκαμψη της οικονομίας της από την πανδημία.

Η Μόσχα έχει επικριθεί ότι δεν επιτρέπει πρόσθετη ροή αερίου για να επιταχύνει την έναρξη του αγωγού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος θα διοχετεύει αέριο στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

Ο Πούτιν τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι η Gazprom έχει υπερβεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της για παράδοση αερίου σε πελάτες της στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Financial Times

ip[
Exit mobile version