Ευάλωτη η γερμανική οικονομία μπροστά και στην πρόκληση της επιδημίας του κοροναϊού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/02/2020 - 12:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Στάσιμη παρέμεινε στα τέλη του 2019 η γερμανική οικονομία, με τις αδύναμες επιδόσεις να καθιστούν το μεγαλύτερο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας ευάλωτο μπροστά στην πρόκληση της επιδημίας του κοροναϊού.

Οι επιδόσεις του τετάρτου τριμήνου συνοψίζουν μια απογοητευτική χρονιά για τη χώρα, με τον γερμανικό μεταποιητικό τομέα να παραμένει σε ύφεση και να αποτελεί το μεγαλύτερο βαρίδι για την ανάπτυξη. Το θετικό είναι ότι η γερμανική οικονομία κατάφερε να αποφύγει τη συρρίκνωση στο τέταρτο τρίμηνο, ένα σενάριο που φοβούνταν αρκετοί.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,4% το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, έπειτα από ανάπτυξη 0,6% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει τριμηνιαία ανάπτυξη κατά 0,1% και ετήσια κατά 0,4%. Η απότομη υποχώρηση της ιδιωτικής και δημόσιας κατανάλωσης σε συνδυασμό με την πτώση των επενδύσεων σε εξοπλισμό ήταν από τους παράγοντες που κράτησαν την γερμανική οικονομία σε τέλμα. Δυσοίωνες οι εξελίξεις και στο εμπόριο, με πτώση των εξαγωγών.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: