Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ – Ποιους αφορά

Δραστικές σε ό,τι αφορά τους της προανήγγειλε την Τετάρτη (18/10/2017) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταθάκης είπε πως το Νοέμβριο θα γίνουν με νομοθετική ρύθμιση οι αλλαγές του τρόπου τιμολόγησης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ) ενώ επίκεινται και αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Και πρόσθεσε: «Οι αλλαγές θα αφορούν τον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ και θα νομοθετηθεί εντός του επόμενου μήνα. Ο τρόπος τιμολόγησης του ρεύματος είναι θέμα των εταιρειών».

Επιπλέον, όπως είπε, θα αλλάξει το κοινωνικό τιμολόγιο με στόχο την ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων, «ώστε να ανατραπούν οι αδικίες που ακούμε κατά καιρούς».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα είναι ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό πακέτο και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί στο τέλος του 2017.

Τέλος, σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική ο υπουργός Περιβάλλοντος εκτίμησε ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα σταθερότητας στην περιοχή.

«Είναι αναβαθμισμένος ο ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το φάσμα των θεμάτων που συζητήθηκαν περιελάμβανε ενέργεια με πολλά έργα υποδομής. Επίσης περιελάμβανε την άμυνα και το καίριο θέμα της Σούδας, καθώς και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στα οποία υπήρξε ένα πλαίσιο συμφωνιών», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Σταθάκης.

ip[
Exit mobile version