Έρχεται ρύθμιση για διαχωρισμό στρατηγικών κακοπληρωτών – αδυνάμων

Την ανάληψη νομοθετικής τροπολογίας μέσα στο επόμενο τρίμηνο που θα διαχωρίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές από αυτούς που αδυνατούν πράγματι να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Δήμος Παπαδημητρίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

“Οι κακοπληρωτές είναι αδύνατον να κρυφτούν” είπε ο κ. Παπαδημητρίου και εξήγησε ότι η πραγματική εικόνα ενός οφειλέτη προκύπτει ξεκάθαρα από πλήθος στοιχείων όπως είναι η γενική περιουσιακή κατάστασή του, οι ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις του σε βάθος χρόνου, οι καταθέσεις του αλλά και ο έλεγχος που είναι δυνατό να διεξαχθεί σε βάθος τριετίας σχετικά με το εάν έχει μεταβιβάσει δολίως περιουσία σε άλλα πρόσωπα.

” Όταν είδα και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα επικοινώνησα με τις τράπεζες και μου είπαν ότι δεν ήταν πρώτες κατοικίες” απεκάλυψε. Επανέλαβε, δε ότι με βάση το ισχύον καθεστώς προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 280.000 ευρώ, δηλαδή παραπάνω από το 70% των οφειλετών. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση μεριμνά για τους ασθενέστερους και δεν τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να προστατέψει τους ισχυρούς.

ip[
Exit mobile version