Έρχεται μείωση της διαφοράς εμπορικών και αντικειμενικών τιμών

Ακίνητα: “Ψαλίδι” στη διαφορά εμπορικών και ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τη μείωση της διαφοράς μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών στα θα επιδιώξει από τον ερχόμενο Απρίλιο η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα στη μεγάλη διαφορά κι αγγίζει το 60% που παρατηρείται είναι στον Άγιο Δημήτριο, όπου σύμφωνα με στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης διαμερίσματος πενταετίας, 90-110 τμ, πρώτου ορόφου υπολογίζεται στα 2.300 ευρώ/τμ, όταν η αντικειμενική αξία είναι 900-1.1125 ευρώ/τμ.

Βλέποντας ότι σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου (Δραπετσώνα, Πετρούπολη, Κηφισιά, Δάφνη) παρατηρούνται διαφορές λίγο κάτω από το 50% και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν περιοχές με ελάχιστη απόκλιση το 25%, η κυβέρνηση θέλει να βάλει «φρένο» στις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου βίλες φορολογούνται όπως ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, ενώ ορισμένες που έχουν αντικειμενική αξία 150.000 ευρώ πωλούνται έναντι τριών εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο

ip[
Exit mobile version