– Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε στον ΣΚΑΪ ότι «σε περίπτωση που χρειαστεί προγραμματισμός μέτρων αυτό θα είναι στον απόλυτα ήπια βαθμό. Δεν θα έχουμε μέτρα που θα οδηγούν σε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων».

Ειδικότερα για τη χρήση της , πάντως, ο Θάνος Πλεύρης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά λέγοντας πως «αν χρειαστεί σε συγκεκριμένους χώρους, όπως συμβαίνει τώρα, να επεκτείνουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας θα το κάνουμε».

«Σε όλο το πλαίσιο της μάσκας θα εξεταστούν δύο σενάρια: Πού θα έχουμε υποχρεωτικότητα και πού θα υπάρχει σύσταση» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για τα και τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για την επαναλειτουργία τους από τις 12 Σεπτεμβρίου και απάντησε ότι «θα κάνουμε συζητήσεις με ιδικούς και το υπουργείο Παιδείας. Πέρσι είχαμε ένα πρωτόκολλο που λειτούργησε υποδειγματικά. Και στα σχολεία η λογική θα είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς».

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αλλαγής πρωτοκόλλου όσον αφορά την καραντίνα των 5 ημερών που ισχύει στην Ελλάδα για όσους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό και παρέπεμψε σε συζήτηση που θα γίνει σε επίπεδο επιστημόνων χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το φθινόπωρο.

Όσον αφορά, τέλος, τα νέα εμβόλια για τον κορονοϊό ο Θάνος Πλεύρης αφού εξήγησε ότι η παραλαβή τους θα γίνει σε δύο φάσεις «για τα εμβόλια που θα πιάνουν τη μετάλλαξη Ομικρον και στη νόσηση και για τα εμβόλια που θα πιάνουν τις υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον». Ωστόσο ο ίδιος συνέστησε σε όσους κινδυνεύουν να εμβολιαστούν τώρα προσθέτοντας πως το αν θα υπάρξει σύσταση για γενικό πληθυσμό θα προκύψει από τους ειδικούς.