Έρχεται καύσωνας – Προειδοποίηση από Σάκη Αρναούτογλου

«Στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης εισέρχεται η χώρα – Προειδοποίηση για νέο κύμα στέλνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που θα έχει παρατεταμένη διάρκεια και αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από την Τετάρτη.

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν

– Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

– Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μέσα σε αυτοκίνητο, έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά καθώς αυτό πολύ γρήγορα θα έχει μετατραπεί σε φούρνο. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης».

Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό έως και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, μέρα που θα επικρατήσει λίβας στα ηπειρωτικά, στη γκάλερι.

ip[
Exit mobile version