Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανακοίνωσε  ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με το – Δικαιούχοι και πληρωμές στο iPaidia.gr.

Υπενθυμίζουμε πως, την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών με 600 ευρώ τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη.

«Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι ένστολοί μας όλα αυτά τα χρόνια, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Όλο το μάχιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού θα λάβει τον Δεκέμβριο 600 ευρώ ανά υπάλληλο, οριζόντια, μαζί με τη μισθοδοσία» ανέφερε στην ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για δύο κεντρικές κυβερνητικές αποφάσεις σε συνδυασμό με τη διατήρηση του πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις, που επίσης ανακοίνωσε.

Να δοθεί το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ -που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός για τους αστυνομικούς και λιμενικούς- και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Προεκλογικό επίδομα

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την παροχή του «προεκλογικού επίδοματος» της κυβέρνησης στους ένστολους λέγοντας:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι δίνεται επίδομα ύψους 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς. Θεωρώ, ωστόσο, ότι αυτό θα έπρεπε να επεκταθεί και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη εθνική συγκυρία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων περιφρουρούν την πατρίδα σε μόνιμη βάση. Είναι λοιπόν πλέον καιρός, να αφήσουμε τα ευχολόγια και να τους ανταμείψουμε έμπρακτα για την προσφορά τους».

Απλήρωτοι φόροι και κόκκινα δάνεια

Τέλος σε ότι αφορά την κατάσταση στην οικονομία και τις υψηλές χρεώσεις από τις τράπεζες ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:

«Η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη και άνθηση της οικονομίας, όταν το 1ο 9μηνο του 2022 έχουμε 6 δις απλήρωτους φόρους, ενώ 4.200.000 πολίτες χρωστούν στην εφορία και πάνω από 1,2 εκατομμύρια είναι τα “κόκκινα’’ δάνεια.

»Ο πρωθυπουργός, μετά από 3,5 χρόνια και σε προεκλογική περίοδο “θυμήθηκε” τους πολίτες και ότι οι τράπεζες έχουν υπερβολικές χρεώσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως επίσης “θυμήθηκε” ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα επιτόκια. Όλες αυτές τις χρεώσεις οι Έλληνες πολίτες τις πληρώνουν από το μειωμένο, πλέον, εισόδημα τους, χωρίς να βλέπουν κάποια λύση από την κυβέρνηση».