Το Υπουργείο εργασίας μέσω του συστήματος δίνει δυνατότητα για πρόσβαση στους υπαλλήλους να δούν τι έχει δηλώσει ο εργοδότης τους κατά τη πρόσληψη τους για θεματα μισθολογικά, ωραρίο .


Ξεκίνησε από τις 4 Ιουλίου 2018 η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας με την οποία οι εργαζόμενοι αποκτούν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Ανακοίνωση για Σύστημα Εργάνη

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε πως:

1. Μετά την ψήφιση του νόμου 4611/2019 και την απαιτούμενη τεχνική αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος , δίνεται από 04-07-2019 η δυνατότητα στους εργαζόμενους, με χρήση των κωδικών TAXISNET, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία που δηλώνονται στο ΕΡΓΑΝΗ και αφορούν:

Στις προσλήψεις.
Στις αποχωρήσεις.
Στους μισθούς.
Στα ωράρια των εργαζομένων.

2. Η δυνατότητα πρόσβασης θα δίνεται πιλοτικά από τις 4 Ιουλίου 2019 και από τις 18.00 έως τις 08.00 καθημερινά στον διαδικτυακό τόπο και από τις 15 Ιουλίου 2019 για όλη την διάρκεια της ημέρας.
3. Οι εργαζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα που έχουν υποβληθεί από την 01.01.2017 και έπειτα.

4. Με τη ρύθμιση αυτή ενισχύεται η πρόσβαση των εργαζομένων στην πληροφορία και η προστασία τους απέναντι σε φαινόμενα αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.

5. Αυτή η πρωτοβουλία είναι κομμάτι ενός συνολικότερου σχεδίου για την αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που στοχεύει:

Στην πληρέστερη παρακολούθηση της αγοράς εργασίας.
Στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Στην ενίσχυση της φιλικότητας του συστήματος προς τον χρήστη.
Στην απλούστευση των εντύπων και των διαδικασιών υποβολής τους.