: Εχουμε χαμηλώσει τα όρια για να μπορέσουν να χωρέσουν περισσότερες επιχειρήσεις στον τον 4ο κύκλο της δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ

Άδωνις Γεωργιάδης για την

Ερωτηθείς σχετικά με το αν το θα αρθεί πριν από τις γιορτές, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «εάν τηρήσουμε τα μέτρα, θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς τέτοιου τύπου καραντίνα. Εάν δεν τα τηρήσουμε, δε θα υπάρξει άλλη λύση».

Στο μεταξύ εκτενή αναφορά έκανε για τον 4ο κύκλο της επισημαίνοντας ότι «έχουμε χαμηλώσει τα όρια για να μπορέσουν να χωρέσουν περισσότερες επιχειρήσεις. Μια διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη είναι ότι η μισή επιστρεπτέα προκαταβολή για επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή δε θα επιστραφεί στο Δημόσιο και άλλη μια σημαντική διαφορά είναι ότι στο πρόγραμμα μπορούν να μπουν και επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2020, δηλαδή οι νεοσυσταθείσες. Για αυτές παίρνουμε ως συγκριτικό στοιχεία τον τζίρο του Φεβρουαρίου, δηλαδή τον μήνα πριν το , ή αν ιδρύθηκαν αργότερα τον τζίρο του Ιουλίου και του Αυγούστου».

Τέλος σημείωσε ότι αύριο πάει στη Βουλή η τροπολογία για τις επιταγές. «Όλες οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή ή έχουν μεγάλη μείωση τζίρου και λειτουργούν κι οι επιταγές τους είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου, πάνε 75 μέρες μετά. Οι επιχειρήσεις που έχουν στα βιβλία τους επιταγές άνω του 20% που δεν μπορούν να τις εισπράξουν κι έχουν πάρει αναβολή, παίρνουν μέχρι τον Απρίλιο πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων έτσι ώστε το ταμείο που θα τους μείνει να συμπληρώσουν σε ένα βαθμό τα χρήματα που θα τους μείνουν από τις επιταγές», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

:  Η βασική προϋπόθεση για την επιδότηση

Βασική προϋπόθεση για να την επωφεληθούν οι επιχειρήσεις από το σύνολο του ποσού και ειδικότερα από το μη επιστρεπτέο 50%, είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας που καταγράφηκαν επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 έως και το τέλος Μαρτίου του 2021 με εξαίρεση τις συνταδιοδοτήσεις και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις.