: Όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για το.

Πιο αναλυτικά, «παράθυρο» για καταβολή και τρίτου άνοιξε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή τα είναι χαμηλά και μαζί με την επιδότηση, η τιμή τους είναι πιο κάτω από την προ του πολέμου στην Ουκρανία εποχή.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας στήριξης τον Οκτώβριο, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πάντα στο πλάι οποιουδήποτε ανθρώπου έχει ανάγκη, όπως κάναμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας και όπως κάναμε από την πρώτη ημέρα του πολέμου για όσο χρειαστεί. Ευτυχώς, δουλεύουμε καλά. Η οικονομία πάει καλά, καταφέραμε να έρθουν επενδύσεις, ανοίξαμε δουλειές, μας περισσεύουν κάποια χρήματα και θα πηγαίνουν στο λαό για να ζει καλύτερα».

Υπογράμμισε, επίσης, πως απόφαση του πρωθυπουργού είναι όσο κρατάει η κρίση και όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας, η κυβέρνηση να είναι δίπλα στους πολίτες.

Πρόσθεσε δε, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπραξε σωστά που δεν προχώρησε σε πρόωρες εκλογές, καθώς εάν είχε κάνει κάτι τέτοιο τότε σήμερα δεν θα υπήρχε κυβέρνηση για να πάρει μέτρα για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Μίλησε δε για τρία ελληνικά ρεκόρ φέτος -τουρισμού, επενδύσεων και εξαγωγών, εξαπολύοντας παράλληλα «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Για το ζήτημα της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως γίνονται συνεχώς έλεγχοι για να συγκρατηθούν οι αλόγιστες αυξήσεις.

Όπως είπε ο ίδιος, η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ πήγε να ξεφύγει, ωστόσο «φρέναρε».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων και χονδροεμπορικές αλυσίδες.

Ετκίμησε δε, πως δεν θα υπάρξει θέμα επάρκειας ρεύματος στην Ελλάδα, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Ερωτηθείς για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «ασφαλώς και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον βουλευτή και πολιτικό μέσα από νόμιμες διαδικασίες» ενώ πρόσθεσε πως το απόρρητο δεν πρέπει να σπάσει και «οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να προστατεύουν τους πληροφοριοδότες τους αλλιώς δεν λέγονται μυστικές υπηρεσίες και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».