: Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το ευρώ βρίσκονται σε αναμονή , καθώς η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων δεν είναι ακόμα έτοιμη. Δείτε αναλυτικά στο τις λεπτομέρειες.

: Τέλη Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα

Περιμένουν το επίδομα των 400 ευρώ επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν πληγεί από το lockdown. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων δεν είναι ακόμα έτοιμη και το αισιόδοξο σενάριο είναι πως θα ανοίξει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το επίδομα των 400 ευρώ θα δοθεί μέσω με εισοδηματικά κριτήρια και κάθε επιστήμονας, ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πληγεί από την πανδημία με βάση τα εισοδήματά του Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020. Αφορά, δηλαδή, όσους έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τα κριτήρια δεν είναι ακόμα έτοιμη. Πάντως οι δεν θα ξεπερνούν τους 100.000 αφού το ποσό που θα διατεθεί θα είναι συνολικά περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το επίδομα θα δοθεί σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντίατρους, γεωτεχνικούς, λογιστές, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές, οικονομολόγοι και κτηνίατροι.