Ενοικιάσεις: Πιο ακριβό το Κουκάκι από την…. Εκάλη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/05/2019 - 13:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Διαμέρισμα 45 τ.μ. επί της οδού Νίκης στην πλατεία Συντάγματος: τιμή 1.000 ευρώ. Γκαρσονιέρα ημιυπόγεια 36 τ.μ. στο Κουκάκι: Τιμή ενοικίασης 800 ευρώ. Διαμέρισμα 37 τ.μ. στο Κολωνάκι: Τιμή ενοικίασης 1.500 ευρώ.

Οσο κι αν οι τιμές των ενοικίων αυτών φαντάζουν εξωφρενικές καθώς φθάνουν ακόμα και τα 40 ευρώ το τετραγωνικό, είναι πραγματικές. Είναι τα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών μέσα από τις αγγελίες των μεσιτικών γραφείων.

Οι τιμές έχουν πάρει φωτιά. Σε πολλές περιοχές είναι απλησίαστες για έναν υπάλληλο, έναν φοιτητή ή ένα ζευγάρι. Τα σπίτια που διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση στην καρδιά του Λεκανοπεδίου δεν είναι μόνο πανάκριβα αλλά και ελάχιστα. Μια γκαρσονιέρα 46 τ.μ. στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου ενοικιάζεται προς 860 ευρώ, ενώ ένα άλλο διαμέρισμα 50 τ.μ. στο Κουκάκι 56 ετών ενοικιάζεται 1.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στο Κεφαλάρι ένα διαμέρισμα 94 τ.μ. διατίθεται προς 650 ευρώ τον μήνα ή 7 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στην Πολιτεία βρίσκουμε μεζονέτα 260 τ.μ. με 1.300 ευρώ τον μήνα ή 5 ευρώ το τετραγωνικό.

Η μόδα των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb έχει εξαφανίσει τα ενοικιαστήρια από πολλές γειτονιές της Αθήνας, στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Οι τιμές των ενοικίων έχουν τραβήξει την ανηφόρα. Την τελευταία διετία το Κουκάκι έγινε ακριβότερο από την Εκάλη. Τέτοιες τιμές ενοικίων είχαν να δουν οι ιδιοκτήτες τους πριν από την κρίση, μας λένε άνθρωποι της αγοράς. Τα στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία διετία στην περιοχή του Μακρυγιάννη οι τιμές ενοικίασης των κατοικιών έκαναν άλμα 35%, στα Εξάρχεια 34%, στα Ιλίσια 30%, στο Κολωνάκι 23%.

Αλλά και στην πλατεία Αμερικής και την πλατεία Αττικής, τα ενοικιαστήρια έχουν αρχίσει να τσιμπάνε. Ξεκινούν από τα 4 ευρώ το τετραγωνικό για να φτάσουν έως και τα επτά ευρώ το τετραγωνικό. Ψηλότερα κινούνται τα ενοίκια σε Κεραμεικό – Μεταξουργείο, φθάνοντας ακόμη και τα 10 έως 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso