Εμβολιασμοί – Χρυσόγονος: Νόμιμο να τεθεί σε αργία εργαζόμενος που αρνείται το εμβόλιο

: Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, σχολίασε πώς βρίσκεται στο όριο της νομιμότητας η επιβολή αργίας ή διαθεσιμότητας σε εργαζόμενο που αρνείται το .

«Η πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της δημιουργίας τείχους προστασίας, επομένως μέχρι να υπάρξει αυτό, μπορεί ο εργαζόμενος να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα, με δραστική μείωση των αποδοχών που θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ ή το Κράτος και όχι ο εργοδότης φυσικά. Η απόλυση είναι ένα οριστικό μέτρο» εξήγησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Ερωτηθείς, δε, ξανά στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο απόλυσης απάντησε ότι «θα ήταν υπέρμετρος περιορισμός των συνταγματικών δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «επί της ουσίας, υποχρεωτικός ο δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί να σε συλλαμβάνει ο αστυνομικός και να σε πηγαίνει στο νοσοκομείο και να σου κάνουν το εμβόλιο ούτε (σημ: μπορεί να γίνει υποχρεωτικός) με την έννοια της επιβολής ποινικών κυρώσεων σε όποιον δεν κάνει το εμβόλιο».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «αυτός ο οποίος αρνείται το , μπορεί να τεθεί σε επαγγελματικό περιθώριο, μέχρι να αντιμετωπιστεί η πανδημία και εφόσον έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο, δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύσει για έναν νυχτοφύλακα που είναι μόνος του».

ip[
Exit mobile version