Ε επιθυμούμε την πραγματοποίηση επείγουσας συνάντησης εργασίας με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας, που στόχο θα έχει την έγκαιρη ενημέρωση, αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Έχοντας υπόψη  αφενός την εκφρασμένη, στην προηγούμενη συνάντηση (16/4/2021), «πολιτική βούληση για έγκαιρο διάλογο και αποδοχή του συμβουλευτικού ρόλου της Ένωσης σε θεσμικά θέματα », την αναγνώριση εκ μέρους σας «της προσφοράς και του ρόλου του 31χρονου θεσμού στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες εισαγωγής νέων μεθοδολογιών και παιδαγωγικών τεχνικών στην εκπαιδευτική διαδικασία» και «την απρόσκοπτη συνέχειά του με την υλοποίηση πολύμηνων προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία και τη διατήρηση των υποστηρικτικών της θεσμών (Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων)»

και αφετέρου την κατάθεση προς διαβούλευση το επόμενο διάστημα μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, του Σχεδίου Νόμου για τις διαδικασίες επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης,

επιθυμούμε την πραγματοποίηση επείγουσας συνάντησης εργασίας με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας, που στόχο θα έχει την έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με:

1.  το σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας για το θεσμικό πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,

2.  το ρόλο και την προοπτική των υποστηρικτικών δομών και των αντίστοιχων στελεχών τους στην εκπαιδευτική, οργανωτικο-διοικητική και κοινωνική πραγματικότητα και

3.  τις άμεσες απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και προτεραιότητες για την εύρυθμη  λειτουργία του θεσμού των Σχολικών Δραστηριοτήτων και των  δομών τους  το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. διαθέτοντας την επιστημονική συγκρότηση και εμπειρία των μελών της στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού έργου και επιθυμώντας να συμβάλλει στην αναβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Εκπαίδευσης για την Αειφορία, είναι στη διάθεσή σας για ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις , ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη συναίνεση για τα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και τη κοινωνικής πραγματικότητας.

Αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για το θεσμό, προσβλέπουμε στην θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, αναμένοντας άμεσα τον ορισμό της αιτούμενης συνάντησης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ