– Δείτε αναλυτικά τι ανακοινώθηκε ότι θα γίνει.

Ειδικότερα, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα ακολουθήσει τις πρώτες κάλπες εφόσον δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση με την απλή αναλογική θα μείνει σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως λόγω Πανελληνίων.

Μέλος και της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα υπάρξει – πιθανότατα – μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης, αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις Εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αυτό προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών και σε ερώτηση σχετικά με τον «οδικό χάρτη» προς τις Εκλογές. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «Ο πρωθυπουργός συνυπολόγισε τις Πανελλήνιες στην απόφασή του για τις Εκλογές. Οι Πανελλαδικές είναι λογικό να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας».

Με δεδομένο πως οι Πανελλήνιες είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιουνίου και η πρώτη κάλπη για τις 21 Μαΐου, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογική. Σ’ αυτή την κυβέρνηση αναμένεται να είναι υπουργός Παιδείας η Νίκη Κεραμέως ώστε να εποπτεύσει τη διεξαγωγή των πανελληνίων.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ