Εκλογές 2019: Μετά τις 6 το απόγευμα η διάλυση της Βουλής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/06/2019 - 17:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Μετά τις 6 το απόγευμα αναμένεται η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση της .

Πηγές του κοινοβουλίου επισημαίνουν ότι αναμένουν το Διέταγμα από την προεδρία της Δημοκρατίας και πως η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως θα διαβιβαστεί το απόγευμα.

Πάντως από το πρωί το Εθνικό Τυπογραφείο δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς δημοσιεύοντας προσλήψεις και μετατάξεις, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Είναι ενδεικτικό πως εως τις 12:30 το μεσημέρι είχαν εκδοθεί 61 ΦΕΚ πολλά εκ των οποίων προβλέπουν την ανανέωση συμβάσεων συνεργατών υπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων.

Να σημειωθεί πως με την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση της Βουλής «παγώνει» κάθε απόφαση πρόσληψης ή υπηρεσιακής μεταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Λευτέρης Κρέτσος.

Loading...


  • europalso   ideascentral