Εαρινές συναντήσεις ΔΝΤ και παγκόσμιας τράπεζας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/04/2019 - 08:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο αντιπρόεδρος Dombrovskis, ο Επίτροπος Hahn, ο Επίτροπος Mimica και ο Επίτροπος Moscovici ταξιδεύουν αυτή την εβδομάδα στην Washington DC (ΗΠΑ) για να εκπροσωπήσουν την ΕΕ στις Εαρινές Συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τράπεζας στις 10-13 Απριλίου.

Οι σύνοδοι των Υπουργών Οικονομικών της G20 και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών θα πραγματοποιηθούν επίσης στο περιθώριο αυτής της συνάντησης.

Όπως ανακοινώθηκε , ο Αντιπρόεδρος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, Valdis Dombrovskis θα συναντηθεί με αρκετούς κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Steven Mnuchin, υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Oksana Markarova, Υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας, τον Larry Kudlow, διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Randal K. Quarles, Αντιπρόεδρο για την Εποπτεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής και τον Michael Bloomberg, πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Ο Αντιπρόεδρος θα απευθύνει επίσης την κεντρική ομιλία του συνεδρίου του Οικονομικού Ομίλου της Νέας Υόρκης και θα συμμετάσχει στη συζήτηση του Ατλαντικού Συμβουλίου με θέμα «Η ΕΕ και το Brexit» .

Ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τη διεύρυνση Οι διαπραγματεύσεις Johannes Hahn, θα συμμετάσχει στη συνάντηση υψηλού επιπέδου με τα ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων μεταξύ άλλων και με τον Mitsuhiro Furusawa, Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και Philippe Le Houérou, Διευθύνων Σύμβουλο της Διεθνούς Χρηματοδοτικής Εταιρείας (IFC). Θα συναντηθεί με ανώτερους εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Δρ Fiona Hill, (Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας – NSC), Jason Greenblatt, Ειδικό Εκπρόσωπο για τις διεθνείς διαπραγματεύσεις, και Kurt Volker, Ειδικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ για την Ουκρανία. Ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη μια κεντρική ομιλία για την Ανατολική Εταιρική Σχέση στο Ατλαντικό Συμβούλιο.

Ο Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία και την Ανάπτυξη θα συμμετάσχει σε μια σειρά εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου σχετικά με τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την υλοποίηση των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης και των επενδύσεων σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον David R Malpass, πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, και Luis Alberto Moreno, Πρόεδρο της Διαμερικανικής Τράπεζας Αναπτύξεως.

Επιπλέον, ο Επίτροπος Mimica θα υπογράψει νέες χρηματοδοτικές συμφωνίες με διεθνείς εταίρους.

Τέλος ο Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα, φορολογία και τελωνειακή ένωση, Pierre Moscovici θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Steven Mnuchin, Liu Kun, Υπουργό Οικονομικών της Κίνας, Jerome Powell, Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Paulo Guedes, Υπουργό Οικονομικών της Βραζιλίας, Taro Aso, Υπουργό Οικονομικών της Ιαπωνίας και τον Zied Laâdhari, Υπουργό Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Τυνησίας. Ο Επίτροπος Moscovici θα συμμετάσχει επίσης σε μια συζήτηση στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών του Peterson με θέμα «Το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά από 20 χρόνια του ευρώ».

Loading...


  • europalso   ideascentral