Διπλή μάσκα: Τι θα ισχύσει, πού θα πρέπει να τη φοράμε – Σήμερα οι αποφάσεις

Διπλή μάσκα: Τι θα ισχύσει, πού θα πρέπει να τη φοράμε – Σήμερα οι αποφάσεις

: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί αναμένεται να  εισηγηθούν πιο αυστηρά για να συγκρατηθεί η επιδημία. Σήμερα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις και για τη χρήση της .

Σε αναμονή για τις νέες συστάσεις στη χρήση της μάσκας

Προς τη χρήση διπλής μάσκας, χειρουργικής από μέσα και υφασμάτινης εξωτερικά, σε χώρους με συγχρωτισμό, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προσανατολίζονται και οι Έλληνες ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αυξηθεί η προστασία των πολιτών έναντι της λοίμωξης Covid-19.

Όπως προκύπτει από νεότερα διεθνή δεδομένα, η χρήση μάσκας από δύο πρόσωπα στον συγχρωτισμό τους προστατεύει έως και 83% από τη μετάδοση του , εφόσον κάποιος από τους δύο είναι μολυσματικός, ενώ η προστασία ενισχύεται έως και 96% με τη χρήση .

Ύψιστης σημασίας είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πολύ καλή εφαρμογή της στο πρόσωπο, κάτι που επιτυγχάνεται με την πίεση που ασκεί η υφασμάτινη μάσκα στα πλάγια της χειρουργικής που από μόνη της δημιουργεί ένα “κενό”.

Τα 1.400 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δείχνουν πως η κυκλοφορία του κορονοϊού συνεχίζεται με την ίδια ταχύτητα όπως και την προηγούμενη εβδομάδα -οπότε ξεκίνησε το 15νθήμερο -, γεγονός που αξιολογείται καταρχάς ως θετικό, καθώς φαίνεται πως αποτράπηκε η αύξηση. Βεβαίως οι επιστήμονες χρειάζονται περαιτέρω εικόνα κρουσμάτων όπως και λοιπών δεικτών της επιδημίας για να αποφανθούν για την πορεία της επιδημίας και την παράταση ή όχι των τοπικών αυστηρών lockdown που ολοκληρώνονται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Οι επιβαρυμένες περιοχές

Στην Αττική τα νέα κρούσματα ανήλθαν χθες σε 687, με το κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και το σύνολο της Δυτικής Αττικής να «χτυπούν κόκκινο» με 176, 151 και 143 κρούσματα αντίστοιχα. Σε σταθερή τροχιά ανόδου βρίσκεται και η επιδημία στη Θεσσαλονίκη. Τα 160 νέα περιστατικά κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 17% στο επίπεδο συγκέντρωσης του κορωνοϊού στα δείγματα που ελήφθησαν από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, κρατούν σε εγρήγορση τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές.

Πέρα από τις δύο μεγάλες πόλεις, το ενδιαφέρον της επιτροπής των λοιμωξιολόγων συγκεντρώνουν αρκετές ακόμα περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Ενδεικτικά, χθες στην έκθεση του ΕΟΔΥ βρίσκονταν 16 περιοχές με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με την Αχαΐα να κόβει πρώτη το… νήμα με 97 νέες διαγνώσεις και να ακολουθούν Χαλκιδική με 39, Ηράκλειο με 33, Εύβοια με 32, Ρέθυμνο με 25, Λάρισα με 21, Ηλεία με 17, Αρκαδία, Αργολίδα, Έβρο και Ιωάννινα με 16, Βοιωτία και Κορινθία με 15, Μαγνησία με 14, Ημαθία με 13, Καβάλα με 12 και Κάλυμνος με 11 διαγνώσεις κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Lockdown: Ποιά καταστήματα ανοίγουν

ΟΑΕΔ – Έρχεται ΝΕΟ έκτακτο επίδομα: Ποιοί οι δικαιούχοι – Τα κριτήρια

Επίδομα 400 ευρώ: Πληρωμή στους δικαιούχους ΟΑΕΔ

ΟΠΕΚΑ: Τα επιδόματα που πληρώνονται 26 Φεβρουαρίου

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !