: Ερώτηση στη Βουλή και στην υπουργό παιδείας,  κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ Βασίλης Οικονόμου για την κατανομή θέσεων των επικείμενων μόνιμων διορισμών καθηγητών .

Αναλυτικά η ερώτηση

Κυρία Υπουργέ, Όπως ήδη γνωρίζετε τη φετινή σχολική χρόνια χρειάστηκαν περίπου 1.200 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών Φυσικής Αγωγής για να καλυφθούν τα κενά του συγκεκριμένου κλάδου. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν καθηγητές Φυσικής Αγωγής που εργάζονται ως αναπληρωτές ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια, με προϋπηρεσία που ξεπερνά κατά πολύ το ανώτατο όριο μοριοδότησης των 120 μηνών και ηλικία που κυμαίνεται στα 50 και πλέον έτη.

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι οι εναπομείναντες του άρθρου 5 του νόμου 3687/2008. Με τον παραπάνω νόμο προβλέπονταν ότι οί 1200 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που κατείχαν προϋπηρεσία τουλάχιστον 30 μηνών θα μονιμοποιούνταν. Από αυτούς όμως διορίστηκαν οι 970 και παρέμειναν αδιόριστοι οι 250 λόγω αλλαγής της νομοθεσίας (νόμος 3848/2010). Ομοίως έγινε και με τους εναπομείναντες της ρύθμισης όσων είχαν 24 μήνες προϋπηρεσία και επιτυχία σε ένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε: Τι προτίθεστε να κάνετε τόσο για την κάλυψη των οργανικών κενών του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής όσο και για την αποκατάσταση ενός πολυετούς άλυτου προβλήματος σε βάρος των καθηγητών Φυσικής Αγωγής;

Ο ερωτών ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ