Η κ. Μιχαηλίδου έκανε μία – Τι είπε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 για τον .

Ειδικότερα, μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή “Καλοκαίρι μαζί” του ΑΝΤ1 η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κα Μιχαηλίδου στη σχετική ερώτηση τοποθετήθηκε ως εξής:

«Δεν θέλουμε να κάνουμε έκπληξη σε κανέναν. Δεν είναι κάτι που πρόκειται να γίνει αύριο ούτε είναι κάτι που πρόκειται να γίνει χωρίς διάλογο. Σε καμία των περιπτώσεων. Και για να καταλάβουν οι τηλεθεατές σε τι απευθυνόμαστε, απευθυνόμαστε σε αυτή τη δήλωση που έχουμε κάνει από κοινού με τον Υπουργό ΠΑΙΘΑ κο Κυριάκο Πιερρακάκη ότι κομμάτι των νέων προσλήψεων, των μόνιμων προσλήψεων των καθηγητών στο Υπουργείο Παιδείας θα γίνεται και μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Αυτό που λέμε είναι για την ανανέωση του καθηγητικού σώματος, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και ικανά και άξια παιδιά. Θέλουμε να βρούμε όχι αύριο αλλά κατόπιν διαλόγου, κατόπιν συζήτησης, κατόπιν εξεύρεσης του πιο αποτελεσματικού και καλού τρόπου, όχι μόνο για τα παιδιά και τους γονείς αλλά και για τους εκπαιδευτικούς».

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου πως οι εκπαιδευτικοί λένε πως απαξιώνονται οι κόποι τους αν εφαρμοσθεί γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ η κα Μιχαηλίδου απάντησε ως εξής:

«Κοιτάξτε, οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί, αυτοί δηλαδή, όσοι και να είναι αυτοί, που θα βρούμε μαζί με τους νυν και τους επόμενους εκπαιδευτικούς, ποιοι θα είναι αυτοί, μπορούν να σας πουν ακριβώς το αντίθετο, ότι εγώ είμαι ένας νέος άνθρωπος, έχω πάρα πολύ μεγάλη όρεξη για τη δουλειά μου, θέλω τώρα να αποτελέσω κομμάτι του εκπαιδευτικού σώματος, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν και κάποια ανανέωση αυτού και να μπορέσω κι εγώ να δείξω τα δικά μου τα στοιχεία και τον δικό μου τον δυναμισμό».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ