Την περιβαλλοντική δράση, στοχευμένη στη συνεργατική επιχειρηματικότητα και προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες ζωής που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, προωθεί η πρωτοβουλία «ReCoopAuth» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

«Μπορεί να μην είναι κατάλληλη η στιγμή για να ξεκινήσουμε τις περιβαλλοντικές μας δράσεις, ωστόσο, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στην πορεία μας είναι η εκπαίδευση πάνω σε βασικά ζητήματα, όπως αυτά της συνεργατικής επιχειρηματικότητας, της κυκλικής, κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και βέβαια της μείωσης, επανάχρησης και ανακύκλωσης απορριμμάτων», αναφέρεται στην πρόσκληση της δράσης, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας «ImproveMyCampus» και του στόχου «zero waste AUTh», για μηδενικά απορρίμματα στο ΑΠΘ.

Το «ReCoopAuth» εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CoopStarter, το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+ και συντονίζεται από το Cooperative College του Manchester. Κύριος σκοπός του CoopStarter είναι η ενίσχυση της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας των νέων της Ευρώπης, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται τρία δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια webinars, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της δυνατότητας δημιουργίας ενός συνεταιριστικού σχήματος από νέους και νέες.

Η δράση απευθύνεται σε όλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ (φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες, μετα- διδάκτορες, ερευνητές, επιστημονικούς συνεργάτες, ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, υπαλλήλους).

Το πρώτο webinar θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 11/05 (18:00-19:30) στον σύνδεσμο https://authgr.zoom.us/j/91151182784, με στόχο να συγκροτηθεί η κοινότητα και να προαχθεί η συνεργασία. Θα ακολουθήσει το δεύτερο σεμινάριο Hackathon /Coopathon τη Δευτέρα 18/05, (18:00-21:00), με στόχο τη συλλογική διαμόρφωση μίας συνεργατικής επιχειρηματικής ιδέας που βασίζεται στην κοινότητα και το τρίτο σεμινάριο «Deep dive» τη Δευτέρα 25/05 (18:00-20:00), με σκοπό να να προκύψει ένα επιτυχημένο σημείο εκκίνησης για μία συνεταιριστική επιχείρηση.